vise-posla-za-postare

У ужем подручју града Бањалуке постоји укупно 17 поштанских ковчежића, гдје грађани могу убацити своје пошиљке, а овај начин предаје писама нарочито је “оживио” у посљедње вријеме.
Поштански ковчежићи се налазе на сваком објекту поште, и таквих је 14, а остала три су распоређена на локацијама у Булевару цара Душана, пословном центру Екватор и Улици војводе Радомира Путника.
Ови сандучићи посебно су популарни међу грађанима откако је почела наградна игра “10 рачуна изброји и стан освоји”.
– Најлакше ми је да коверту са сакупљеним рачунима убацим у ове сандучиће да не морам чекати на шалтеру поште. Било би добро и много приступачније када би их било на још више локација по граду, невезано за објекте Пошта – говори Бранко Г, који је до сада послао пет коверата с рачунима, али како прича, многи његови познаници су још ажурнији па су предали и дупло више писама.
У Поштама Српске појашњавају да су поштанске ковчежиће поставили на мјеста на којима је свакодневно присутна велика фреквенција људи, како би се приближили корисницима, те им омогућили и олакшали потребу за слањем писмоносних пошиљака без регистрованог броја пријема.
И сами потврђују да је, с обзиром на трајање наградне игре, повећан број пошиљака на шалтеру и у поштанским ковчежићима.
– У пословнице Пошта Српске, дневно, предајом директно на шалтеру и убацивањем у поштански ковчежић, пристигне у просјеку око 20.000 пошиљака намијењених за наградну игру. У зависности од саме локације на којој се налази поштански ковчежић зависи и број пошиљака које корисници на овај начин предају. Просјечан број пошиљака које тренутно дневно затекнемо приликом пражњења поштанских ковчежића је око стотину – кажу у Поштама.
Подсјећају ипак да су прије наградне игре у поштанским ковчежићима налазили мањи број пошиљака због чега нису планирали постављање нових.
Мада се на овај начин корисницима олакшава предаја писмоносних пошиљака, напомињу да се грађани ипак више одлучују да пошиљке предају у објектима поште.
Како се наводи на званичном сајту наградне игре, “10 рачуна”, јуче је до 13 часова пристигло 385.035 коверата. У наградној игри коју приређује Влада РС могу да учествују сви грађани с пребивалиштем или боравиштем на територији БиХ.
Потребно је сакупити 10 фискалних рачуна или 10 потврда за плаћање картицом (слипова) за реализовану куповину, издате на територији Српске, не старије од 1. јуна.
Сваки фискални рачун, са било којом вриједношћу, може да учествује у наградној игри, а један учесник може послати неограничен број коверата и истовремено освојити више награда.
Фискални рачуни и слипови могу се слати заједно у истој коверти. Награде су четири стана у Бањалуци, а прво извлачење је 22. септембра.

Празне се и по неколико пута дневнo
Како би испоштовали рокове преноса, те пошиљке у што краћем року доставили на адресе прималаца, Поште Српске у урбаним срединама, у којима се налази 60 одсто од укупног броја поштанских ковчежића, свакодневно су вршиле њихово пражњење и отпрему, а сада се, усљед повећања броја пошиљака, због актуелне наградне игре, пражњење врши и по неколико пута дневно, каже портпарол овог предузећа Милена Квочка.

 

SrpskaInfo