nezavisne-koverte-pod-pratnjom-prevezene-u-rtrs

БАЊАЛУКА – Више од милион коверата са по 10 фискалних рачуна које су грађани слали посљедња два мјесеца да би учествовали у наградној игри „Десет рачуна изброји, стан освоји“ данас су под полицијском пратњом из „Пошта Српске“ превезене у студио РТРС телевизије, гдје ће се у недјељу увече организовати свечано извлачење прве награде, стана од 53 квадрата.

Зоран Протић, извршни директор за информационо-комуникационе технологије, развој, продају и маркетинг у „Поштама Српске“, рекао је да су све пошиљке уредно контролисали, те да је читав процес био јаван и транспарентан.

„До сада смо примили 1.140.000 пошиљака, а очекујемо да ћемо до краја дана примити преко 1.200.000 коверата“, рекао је Протић.

Додаје да је у недјељу тек прво извлачење, те да ће се сваке недјеље до 13. октобра, до када траје ова наградна игра, извлачити по једна главна награда.

„Поред главних награда – четири стана, учесници могу освојити и вриједне ваучере у износу од 500 и 1.000 КМ“, објаснио је Протић.

Влатка Малиџан, службеник за односе са јавношцу Министарства финансија РС, подсјетила је да је ресорно министарство као дио мјера на сузбијању сиве економије организовало ову наградну игру.

„Жељели смо да подстакнемо порески морал, то јесте значај узимања фискалних рачуна да би грађани постали свјесни колико је то важно“, казала је Малиџанова.

Додаје да су значајни дугорочни ефекти ове наградне игре, а то је развијање свијести код грађана да редовно узимају фискалне рачуне.

„Очекујемо да ће грађани стећи навику узимања фискалних рачуна и на тај начин дати допринос сузбијању сиве економију и нелојалне конкуренције, што ће напосљетку доприњети и бољем стандарду грађана“, објаснила је Малиџанова.

Раде Шегрт, члан радне групе наградне игре „Десет рачуна изброји, стан освоји“, нагласио је да грађани и даље могу наставити са слањем фискалних рачуна, јер је крај наградне игре тек средином октобра.

„У недјељу имамо прво извлачење стана од 53 квадрата. Сваке надјеље до 13. октобра, након централног дневника на РТРС телевизији, ће бити извучен један стан“, казао је Шегрт.

Додаје да је ово до сада највећа наградна игра организована у РС.

 

Независне новине