swot-dobitnik-prvog-stana

БАЊАЛУКА – Игор Дачевић (Симе Шолаје 15 Бањалука) име је срећног добитника првог стана у Бањалуци, а које је извучено вечерас у директном програму РТРС-а, у наградној игри “Десет рачуна изброји и стан освоји”.

Дачевић је добитник двособног стана, површине 53,15 м², на шестом спрату у новоизграђеној згради у Карађорђевој улици број 79, који је вриједан 110.552 КМ.

Дачевић (отац двије кћерке) који је укључен директно у програм РТРС-а је изјавио да је послао укупно 306 коверата и да је пресрећан због добитка. Срећу Дачевићу је донио пјевач Игор Вукојевић из Добоја, који је поред водитељке РТРС-а извлачио награде.

У до сада најмасовнијој наградној игри у РС пристигло је 1.192.642 коверата које су слали грађани, а које су захваљујући “Поштама Српске” у петак допремљене у студио РТРС-а.

Подсјећамо, у првом извлачењу у трци за станове у Бањалуци, учествовали су учесници чије су коверте са десет фискалних рачуна или 10 потврда за плаћање картицом (слипова) који су издати на територији Републике Српске, предате на шалтерима “Пошта Српске” или убачене у поштанске сандучиће до посљедњег радног дана који претходи дану извлачења.

Остале награде

– 5 робних ваучера који се могу замијенити за робу у продајним објектима „Бинго” у појединачној вриједности од 500 КМ са ПДВ-ом, добили су Славко Јовичић Јошавка 152, Далибор Грбић Владе Милошевића 70 Трн, Станислав Малбашић Пере Дрљаче ББ Бањалука, Ивана Кретија Југ Богдана 2 Бањалука и Данило Галић Старине Новака 10 Бањалука.

– 5 робних ваучера који се могу замијенити за робу у продајним објектима „МТЕЛ” а.д. Бања Лука у појединачној вриједности од 500 КМ са ПДВ-ом, добили су Дејана Рачић Срђе Злопоглеђе 35 Бањалука, Драган Марјановић Рајка Боснића 23 Бањалука, Анемари Давидовић Николе Тесле 7 Добој, Сања Бањановић Ђуре Јакшића 3 Бањалука и Данило Купрешанин Ђуре Ђаковића 2, Бањалука.

– 1 робни ваучер који се може замијенити за робу у продајним објектима „МТЕЛ” а.д. Бања Лука у вриједности од 1.000 КМ са ПДВ-ом добио је Радован Богдановић, Светосавска број 12 из Невесиња.

– 1 робни ваучер који се може замијенити за робу у продајним објектима „МТЕЛ” а.д. Бања Лука у вриједности од 2.000 КМ са ПДВ-ом добила је Наталија Кострешевић Симе Миљуша 11 из Бањалуке.

У другом извлачењу које ће бити организовано 29. септембра биће додијељен такође двособан стан површине 60,14 м², на петом спрату, а по купопродајној цијени од 125.091,20 КМ.

Треће извлачење одржаће се 6. октобра а најсрећнији добитник добиће стан површине 64,95 м², по структури двособан, на четвртом спрату у Карађорђевој 79 вриједан 135.096 КМ. Посљедње извлачење слиједи 13. октобра када ће бити додијељен највећи стан, површине 67,60 м², по структури двособан, на четвртом спрату у истој улици по купопродајној цијени од 140.608 КМ.

Грађани треба да наставе да скупљају рачуне и шаљу их те на тај начин учествују у наградној игри док све награде не буду извучене.

Коверте се шаљу на адресу „10 рачуна изброји и стан освоји“, са читко написаним личним подацима на коверти и то: име, презиме, адреса пребивалишта или боравишта и контакт телефон учесника, односно контакт телефон родитеља или старатеља за малољетне учеснике.

Попуњене коверте учесници шаљу преко јавног предузећа „Поште Српске“ а.д. Бања Лука, без наплате поштанске услуге.

У извлачењу награда учествују учесници чије су коверте предате на шалтерима пошта или убачене у поштанске сандучиће, а које су приспјеле на адресу „10 рачуна изброји и стан освоји“ до посљедњег радног дана који претходи дану извлачења.

Учесници чије коверте стигну послије наведеног рока, као и учесници чије коверте нису извучене у неком од извлачења учествују у сљедећим извлачењима, све до посљедњег, четвртог извлачења.

Приређивач наградне игре „10 рачуна изброји и стан освоји“ је Влада Републике Српске. Наградна игра је организована у сарадњи са Удружењем економиста „СWОТ“. Сврха приређивања наградне игре је подизање свијести грађана и привреде о значају сузбијања сиве економије, стимулација безготовинског плаћања као инструмента сузбијања сиве економије и мотивација за поштовање прописа и побољшање примјене Закона о фискалним касама.

Подсјетимо, трошак плаћања пореза на добитак за стан сносиће Влада Републике Српске, а Нотарска комора Републике Српске сносиће трошкове преписа и књижења стана.

 

СВОТ